Fluoride in ons drinkwater. Is dit wel gezond of niet?

Zit er nu nog fluoride in ons drinkwater?

Er blijkt toch zit fluoride in ons drinkwater aanwezig te zijn maar het zou blijken dat het in kleine hoeveelheden is.  Fluoride zit van nature in de bodem en bereikt op deze manier het grondwater.

Er is ook chemische fluoride die bijvoorbeeld door je tandpasta in het afvoerputje en de rioolwaterzuiveringsinstallatie in het oppervlaktewater terecht komt. Drinkwaterbedrijven gebruiken dat grondwater en oppervlaktewater weer om drinkwater te maken. In drinkwater zitten hele kleine hoeveelheden fluoride. Het blijkt dat er te weinig effect op je gezondheid is. Maar is dit wel zo.

Fluoride in ons drinkwater

Wat is in feite fluoride?

Fluoride is het element fluor in combinatie met een andere stof, bijvoorbeeld natrium of calcium. Het komt voor in natuurlijke vorm, bijvoorbeeld in water, enkele fruitsoorten, eieren en rood vlees. Maar het wordt ook gemaakt in chemische vorm voor tandverzorgingsproducten als tandpasta’s, spoelwater en flosdraad.

In ons drinkwaterzuivering blijven hele kleine hoeveelheden fluoride achter in ons drinkwater. Volgens het RIVM heeft deze dosering geen invloed op de menselijke gezondheid. Zelf kraanwater ‘de fluorideren’ is dan ook niet nodig. Maar andere onderzoeken zeggen het tegenovergestelde.

Hoeveel fluoride zit er dan in ons drinkwater?

Per gebied verschilt de concentratie fluoride in drinkwater, het meeste kraanwater bevat tussen de 0,05 en 0,25 milligram fluoride per liter. Dat is onder de wettelijke norm van 1,1 milligram per liter. Op de websites van de drinkwaterbedrijven staat de exacte samenstelling van het drinkwater per regio vermeld.

Lees ook dit artikel: Fluoride weer terug in Nederlands drinkwater

Fluoride bij jongeren met ADD of ADHD en zwangere vrouwen

Deze film biedt misschien niet veel nieuwe onthullingen voor degenen onder u die al goed geïnformeerd zijn over de geschiedenis en de gedocumenteerde gevaren van fluoride.

Inzicht in hoe fluoride uw lichaam en hersenen beïnvloedt, is vooral belangrijk voor ouders met jonge kinderen en zwangere vrouwen. Het is echt cruciaal om te weten dat je NOOIT zuigelingenvoeding mag NOOIT mengen met bijvoorbeeld gefluorideerd kraanwater, omdat dit je kind kan overbelasten tot 100 keer het voorgestelde “veilige” niveau van blootstelling aan fluoride voor zuigelingen!

Als uw kind ADD / ADHD heeft, kan het drinken van gefluorideerd water ook zijn of haar toestand verergeren. Idem voor mensen met een slecht functionerende schildklier. Dus deel deze video alsjeblieft met je sociale netwerken, want het kan een groot verschil maken in de gezondheid van mensen. Fluoride is zowel een hormoon ontregelaar als een neurotoxine

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat fluoride een hormoon ontregelende chemische stof dat van invloed is op de korte termijn en het werkgeheugen, en het IQ bij kinderen verlaagt.

Het is betrokken als een bijdragende factor in de stijgende snelheid van beide aandacht- tekort hyperactieve aandoening (ADHD) 3,4 en schildklieraandoening.

It's only fair to share...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Print this page
Print