Dorst? ‘Je bent niet ziek, je hebt dorst. Behandel dorst niet met medicijnen’.

Dorst? Volgens Dr. Batmanghelidj geeft het lichaam een tekort aan water aan door het produceren van pijn.

dorst

In feite produceert uitdroging pijn en vele degeneratieve aandoeningen, waaronder astma, artritis (gewrichtsontsteking), hoge bloeddruk, angina, diabetes type 2 (suikerziekte), lupus (een auto-immuun bindweefselziekte) en multiple sclerose.

Ook wordt er een relatie gelegd tussen een water tekort en dementie en alzheimer.

Is een droge mond het enige signaal van uitdroging?

Volgens Dr. Batmangehelidj is de grootste tragedie in de medische geschiedenis de veronderstelling dat een droge mond het enige signaal is van uitdroging.

Gebaseerd op deze foutieve stelling heeft, maakt de geneeskunde nog eens drie andere grove fouten, die de samenleving heel wat geld kosten.

1. De grote misvatting aan de basis van de medische wetenschap, nl. de overtuiging dat water een simpel materiaal is dat alleen maar verschillende stoffen oplost en transporteert.

2. Een volgende ernstige vergissing in de geneeskunde is dat menselijk lichaam de wateropnamen tijdens iemands hele leven doelmatig kan reguleren.

3. De volgende nagel aan de doodskist van de hedendaagse geneeskunde is de gedachte dat iedere vloeistof in de waterbehoefte van het lichaam kan voorzien.

Het lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water en 25% is ‘vaste stof’. Van de hersenen wordt zelfs gezegd dat ze voor 85% uit water bestaan en dat ze uiterst gevoelig zijn voor iedere uitdroging of vermindering van het watergehalte.

Het water in het lichaam wordt oplosmiddel genoemd en het water met daarin opgeloste stoffen wordt de oplossing genoemd. Het scheikundig inzicht in het menselijk lichaam heeft het onderzoek bijna volledig geconcentreerd op de gedetailleerde samenstelling van de moleculen in het lichaam en de miniemen veranderingen in de hoeveelheden van de vaste stoffen in het lichaam.

Volgens Dr. Batmanghelidj werd er op die manier een chemisch-farmaceutisch beeld van het menselijk lichaam gevormd, hetgeen de ontwikkeling van het medisch-industrieel systeem tot gevolg had. Hij zegt dat, samen met het inzicht dat het vooral de samenstelling van de oplossing in het lichaam is die alle functies aanstuurt, er veel verkeerde informatie geproduceerd is.

De fout in deze benadering om het lichaam te begrijpen ligt volgens hem in het feit dat het lichaam nog steeds een bijna onbekende structuur is, ondanks de verzamelde kennis die we hebben. We weten nog maar 10% van hoe het lichaam functioneert en scheikundig in elkaar zit. De kennis van de fysiologie van het lichaam is toegenomen maar toch blijkt de praktijk van de klinische geneeskunde geen voordeel te behalen bij de vooruitgang van deze tak van de wetenschap.

Volgens Dr. Batmanghelidj regelt water alle lichaamsfuncties inclusief de actie van alle in het water opgeloste stoffen! Het verlies van water veroorzaakt een verandering van de structuur van de binnen- en buitenkant van levende wezens. Of dat nu uitdroging betreft in fruit of in een menselijk lichaam.

Er zijn ongeveer honderd biljoen cellen in het menselijk lichaam. Afhankelijk van het gebied waar de uitdroging het meest heeft toegeslagen binnen de cellen te kreukelen en de functies binnenin de cel raken aangetast. Deze aantasting van het gebied wordt weergegeven door verschillende signalen. Tot op heden worden die signalen van uitdroging niet begrepen en ze worden behandeld als signalen van aandoeningen met een onbekende oorzaak.

Dr. Batmanghelidj noemt een groep van aandoeningen die volgens hem signalen zijn van uitdroging die gemakkelijk gecorrigeerd kunnen worden en die primaire programma’s van het lichaam zijn voor het beheer van droogte en hulpbronnen:

 ·         Astma

·         Allergieën

·         Hoge Bloeddruk

·         Verstopping

·         Ouderdomsdiabetes

·         Auto-immuunziekten (deze zijn echter moeilijker terug te draaien)

·         Ook wordt er een relatie gelegd tussen een watertekort en dementie en alzheimer.

Hij zegt dat je jezelf ziek maakt, wanneer je niet iedere dag van je leven regelmatig water drinkt en je de betekenis van pijn, kortademigheid en allergieën niet als signalen van uitdroging ziet.

Verder noemt hij nog een groep van meer drastische noodsignalen van plaatselijke uitdroging zoals

 ·         brandend maagzuur, maagpijn,

·         pijn op de borst (angina pectoris),

·         lage rugpijn,

·         reumatische gewrichtspijn incl. de ziekte van Bechterev,

·         migraine,

·         fibromyalgie,

·         boulimia,

·         ochtendmisselijkheid bij zwangerschap.

Deze groep van aandoeningen zijn de belangrijkste pijnen in het lichaam. Deze pijnen zijn krachtige manieren om uitdroging aan te geven.

Volgens Dr. Batmanghelidj zijn de verschillende vormen van hevige pijn de vroege signalen van zuurophoping in de cellen en de mogelijke schade aan het genetisch materiaal. Hiermee komt hij het onderwerp van de zuur-base verhouding in het lichaam.

Chronische onbewuste uitdroging is de oorsprong van de meeste pijnen en de meeste degeneratieve aandoeningen in het menselijk lichaam.  

De boodschap van Dr. Batmanghelidj aan de wereld is:

‘Je bent niet ziek, je hebt dorst. Behandel dorst niet met medicijnen.’

Fereydoon Batmanghelidj werd in 1931 in Iran geboren. Hij bezocht Fettes College in Schotland en werd opgeleid in St. Mary’s Hospital Medical School van de universiteit van Londen, waar hij studeerde onder Sir Alexander Fleming, de man die de penicilline ontdekte.

dr-1400x1050-34

 

Dr. Batmanghelidj werd als een van de ziekenhuisdoktoren aangesteld in zijn eigen ziekenhuis voordat hij terugkeerde naar Iran waar hij een sleutelrol gespeeld heeft bij de ontwikkeling van ziekenhuizen en medische centra. Daar hielp hij ook bij het opstellen van sportprojecten voor de jeugd, inclusief het Ice Palace in Teheran, het eerste schaats- en sportcomplex in het Midden Oosten!

 

Bij het uitbreken van de Iraanse Revolutie in 1979 werd Dr. Batmanghelidj als politiek gevangene gedurende twee jaar en zeven maanden opgesloten in de beruchte Evin-gevangenis. Daar ontdekte hij de geneeskracht van water omdat er geen medicijnen voorhanden waren. Zijn eerste patiënt was een gevangene met een maagzweer die na het drinken van 2 glazen water geen pijn meer had. De patiënt genas door het elke dag blijven drinken van 6-8 glazen water.

Dr. Batmanghelidj heeft 3.000 medegevangenen succesvol behandeld met water. Na zijn vrijlating uit de gevangenis in 1982 ontsnapte Dr. Batmanghelidj uit Iran en ging naar Amerika.  En daar begon hij zijn diepgaande onderzoek van ruim 20 jaar naar het effect van water op het menselijke lichaam en de effecten van chronische, onbewuste uitdroging op onze gezondheid.

 Boek kopen? klik hier

 

 

 

It's only fair to share...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Print this page
Print