Lichaam ontzuren: hoe doe je dit?

Lichaam ontzuren is het actief bezig zijn met het reguleren van de zuurgraad. Dit doe je door verzurende factoren te beperken,  juiste voeding, supplementen. Maar is dit voldoende?

Voor een goede zuurbalans zou je lichaam voor 80% uit basische en 20% uit zuurvormende producten moeten bestaan. In de praktijk blijkt echter dat we per dag maar 30-40% basisch en 60-70% zuurvormend voedsel binnen krijgen.

Op welke manier doe je dit?

Alkalische mineralen spelen een grote rol: calcium, kalium, magnesium en natrium (die meestal uit onze voeding onttrokken worden!) hebben een  krachtige eigenschap om verzuring tegen te gaan.

Alkalisch dieet is zeker een oplossing maar is niet altijd gemakkelijk om dit in de dagelijks voeding in te passen.

Basisch of alkalisch water

In Japan en Zuid-Korea wordt al sinds lange tijd basisch (alkalisch) water gedronken. Reguliere en alternatieve artsen zijn al lang bekend met de positieve bijdrage van basisch water voor je gezondheid. Omdat alkalisch  Water sterk antioxiderend is.

Het lichaam verzuurd steeds meer naarmate we ouder worden, gevolg dat op gegeven moment vermoeidheid, stijfheid en pijnen kunnen ontstaan.

ontzuren van je lichaam

 

Hoe kerken je verzuring van je lichaam herkennen? Lees dit artikel

Lichaam ontzuren? Wat zeggen artsen over gebruik van basisch water?

ontzuren van je lichaam

Dr Dave Carpenter, auteur van het boek ‘Change your water, change your life’

“Na jaren onderzoek concluderen we dat verzuring van het lichaam de onderliggende oorzaak is van alle ziekten.

Omdat de meeste mensen een dieet consumeren van hoofdzakelijk verzurende voeding zoals suikers, vlees, melkproducten, brood, koffie, alcohol en zetmelen, in tegenstelling tot het eten van volwaardige plantaardige voeding, worden ze vaak ziek en vermoeid.

Mijn ervaring heeft me aangetoond dat Kangen Water je voedingspatroon het sterkst beïnvloed. Water is dé sleutel en Kangen Water is hiervoor het beste water naar mijn weten. Iedereen die het een eerlijke kans geeft, zal dit weldadige effect zonder twijfel zelf ervaren!”

ontzuren van je lichaam

Dr Mu Shik Jhon, ‘The Water Puzzle and the Hexagonal Key’, 40 jaar onderzoek naar water

Hexagonaal water ( of basisch water) voorziet het lichaam van alkalische mineralen en is efficiënt bij het verwijderen van afvalzuren. Hexagonaal water drinken zorgt ervoor dat we terug gezond worden. Het ondersteunt een lang leven, vrij van ziekten. Biologische organismen hebben liever hexagonaal water.”

Dr. Robert Young, auteur ‘pH Miracle’

dr young over verzuren


De zuurtegraad van onze interne vloeistoffen heeft invloed op elke cel van ons lichaam. Een langdurige zure onevenwichtigheid wordt niet goed verdragen door het lichaam. Alle metabolische functies zijn afhankelijk van een evenwichtige interne alkalische omgeving. Een verzuurd lichaam ‘verroest’ het lichaam. Kort samengevat, verzuring staat het leven zelf in de weg en leidt tot ziekten en aandoeningen! De gemakkelijkste manier om je lichaam in evenwicht te brengen, is door het drinken van alkalisch water.”

Meer uitspraken van artsen over gebruik alkalisch water

Meer uitleg over dit onderwerp: lees hier

Download de Kangen Water brochure

It's only fair to share...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Print this page
Print