Last van obstipatie problemen?

Veel meer mensen hebben last van Obstipatie, wat vroeger een “oud” kwaaltje was zie je nu al zelf in kinderen.

obsitpatie problemen

Wat zijn de symptomen van obstipatie?

We spreken van obstipatie bij een vertraagde stoelgang (minder dan 2 keer per week) met ongewoon harde en droge ontlasting. Het is een vervelend probleem waar ongeveer 1 op de 3 mensen in meer of mindere mate last van heeft.

Obstipatie is een symptoom waarbij iemand een vertraagde stoelgang heeft met ongewoon harde en droge ontlasting. Het is vaak pijnlijk en kan zelf een doch eigenlijk simpele actie in een nachtmerrie veranderen.

Wat is obtipatie?

Onze spijsvertering heeft veel water nodig voor het afbreken van vast voedsel. In deze proces worden belangrijke en onmisbare elementen eruit gehaald, en alles wat opgelost kan worden, wordt vervolgens in het bloed opgenomen en voor bewerking naar de lever gebracht. Dat wat niet afgebroken kan worden gaat via de darmkanaal richting buiten. Dat water dat nu nog in de darmkanaal is gaat de functie als glijmiddel overnemen en helpt om alles naar buiten te transporteren dat niet meer afgebroken kan worden.

So far, so good!

Wat als jouw lichaam niet genoeg over voldoende gezond water beschikt?

Ons lichaam is een geweldig uitgebalanceerd machine. Het moet ontzettend veel acties tegelijk verrichten en het heeft prioriteiten waar het zich naar richt.  Het lichaam heeft het vermogen om zich aan ontberingen aan te passen. Water kan dus naar belangrijkere functies afgeroepen worden, dan je stoelgang te regelen.

Om maar een voorbeeld te geven:

Jouw bloeddruk heeft veel te maken met de hoeveelheid gezond water die er voorhanden is. Het is een topprioriteit om het bloed naar alle ledematen en zo goed als mogelijk door het hele lichaam te laten vloeien.
Heeft je lichaam niet genoeg om dit voor elkaar te krijgen gaat hij water van andere gebieden gebruiken om deze functie te kunnen uitvoeren.

In de tussentijd kan in ons voorbeeld de darm “droog” of droger komen te staan en heeft dus meer moeite om zijn functie te kunnen doen.

Wat zijn de consequenties van gebrek aan gezond water?

Trage transport, verstopping, harde stoelgang en bij chronische uitdroging word basis gevormd voor spasmen, aambeien, diverticulitis (ontsteking van de darmuitstulpingen) en het ontstaan van poliepen!
Zeker als er een chronisch gebrek aan gezond water bestaat.
Hoe kan je obstipatie voorkomen?

DRINK SCHOON EN GEZOND WATER en VEEL!

Wat is gezond water en wat niet?

Gezond water bezit veel antioxidanten, is niet verzurend en gemakkelijk voor de cellen om op te nemen.

Waarom is Kangen water zo belangrijk in de aanpak van obstipatie.

– Kangen Water is dat de watermolecule hexagonaal zijn. Dit betekend dat de watermoleculen kleiner zijn en veel gemakkelijker in cellen opgenomen worden.
– Ieder glas dat je drinkt kan jouw lichaam veel beter hydrateren. (lees meer)
– Kangen water is alkalisch waarde ( ontzurend en dehydraterend.
– Kangen Water zit vol antioxidanten, (lees meer) dit maakt het water bijzonder waardevol.

Hoe heeft Kangen Water mij geholpen?

Mijn man John en ik gebruiken Kangen Water nu al meer dan 10 jaar. We zouden er nooit meer zonder willen zijn. Het heeft mijn huid enorm geholpen; zichtbaar minder rimpels en mijn huid voelt veel zachter. In de eerste maand dat ik regelmatig dat water dronk, verloor ik 8kg .

Mijn man had voor vele jaren diverticulitis (ontsteking van de darmuitstulpingen) maar sinds hij dit water gebruikt, heeft hij deze kwaal niet meer. Het reinigt uw hele systeem, vooral de dikke darm. Ook de spijsvertering was beter voor ons beide. We hebben minder pijn en ongemakken en de gewrichten lijken meer gesmeerd. Wij zijn 65 en 74. U wordt ook echt gehydrateerd met dit water. Die veel kleineren moleculen maken het veel beter absorbeerbar. – Jennifer P.

Wil je eens gewoon proberen?
Bel me: 06…..

It's only fair to share...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Print this page
Print